Anfield će se nagledati čarobnih golova: Fenomenalan momak stiže u Liverpool

dominik szoboszlai
Ekipa Liverpoola za sada je veoma mirna kada su u pitanju transferi, no to bi se veoma brzo moglo promijeniti. Prvi transfer kojeg bi tim s Anfielda mogao realizovati nakon dolaska Alexisa Mac Allistera iz Brightona je dovođenje zvijezde RB Leipziga i čovjeka s topom u nogama Dominika Szoboszlaija.

 

Fenomenalni mađarski veznjak Dominik Szoboszlai (23) karijeru će vjerovatno nastaviti u redovima Liverpoola. Pregovori između Redsa i RB Leipziga su u završnoj fazi i uskoro bi 23-godišnji fudbaler trebao postati novi član velikana s Anfielda.

On je već odavno pristao na dolazak u tim kojeg prevodi Jurgen Klopp. Timovi izuzetno dobro napreduju u pregovorima i sve bi trebalo biti završeno veoma brzo.

Dominik Szoboszlai će sigurno razveseliti navijače Redsa. Radi se o fudbaleru koji ima top u nogama i u karijeri je postigao ogroman broj spektakularnih golovima.

Za golmane je njegov udarac prava noćna mora i na Anfieldu bi se u narednim godinama mogli nageldati čarobnih golova od strane ovog 23-godišnjeg ofanzivnog veznjaka.

Szoboszlai je u mlađim kategorijama nastupao za Fonix Gold, Videoton, Ujpest i MTK, da bi 2016. godine otišao u Austriju, gdje se pridružio ekipi RB Salzburga.

Odmah je proslijeđen u rezervni tim austrijskog velikana Liefering. Tamo je ostao jednu sezonu i zatim je s odličnim nastupima nastavio u Salzburgu. To je naravno privuklo pažnju mnogih timova i uveliko se govorilo da bi karijeru mogao nastaviti u nekom od evropskih velikana.

Mađar je odlučio ići stepenicu po stepenicu. Naredna je bila njemačke Bundeslige i dres velikog brata RB Leipziga gdje je nastavio s fenomenalnim partijama.

U dresu ovog kluba postigao je 20 pogodaka uz 22 asistencije u 91 nastupu, a većina ih je bila zaista fenomenalna i o njima se pričalo širom svijeta.

RB Leipzig za usluge 23-godišnjeg Mađara traži 70 miliona eura i vidjet ćemo na kojoj cifri će se 'naći' s Liverpoolom.