Antonio Conte je na korak od preuzimanja Rome

Antonio Conte je nedavno najavio povratak na trenersku klupu nakon gotovo godinu dana pauze.

Italijanski stručnjak je pred početak ove sezone dobio otkaz u redovima londonskog Chelseaja, a tamo ga je zamijenio sunarodnjak Maurizio Sarri, piše SportSport.ba.

Iako se povezivao sa mnogobrojnim klubovima, Conte je odlučio uzeti kraću pauzu od obaveza, ali se ovog ljeta vraća na klupu i kako sada stvari stoje, sjedit će na klupi Rome.

Mediji na Apeninima objavili su večeras kako je 50-godišnji stručnjak prihvatio ponudu rimskog tima i u narednoj sezoni će predvoditi ovaj tim.

Također, potvrđeno je i da će novi sportski direktor kluba biti Gianluca Petrachi, dobar prijatelj Antonija Contea i Roma je odlučila da ih spoji u narednim godinama.

"Još uvijek ne znam koju ponudu ću prihvatiti. Odabraću tim sa projektom koji mi je uvjerljiv", rekao je nedavno Conte u razgovoru za jedan španski TV kanal.

Conte se povezivao sa brojnim ekipama. Izvjesno je da će ponovo raditi u Italiji, a među klubovima koji su mu poslali ponude su Inter, Milan i Roma.

Podsjetimo, Conte je pred sam početak ove sezone dobio otkaz u Chelseaju, iako je godinu dana ranije ekipu odveo do šampionske titule.

Nakon otkaza se povezivao i sa preuzimanjem madridskog Reala, ali do dogovora nikad nije došlo, a 50-godišnji stručnjak se odlučio odmoriti od trenerskog posla.

U karijeri je pored Chelseja radio kao selektor Italije, a vodio je još Juventus, Sienu, Atalantu i Bari.