Arteta dobio najgore moguće vijesti pred utakmicu sezone

arteta
Arsenal je uveliko ugrozio svoje prvo mjesto kiksevima u posljednje dvije utakmice. Na oba susreta Topnici su imali prednost od 2:0, ali su se na kraju morali zadovoljiti bodom.

 

Ubrzo, tačnije 26. aprila, Topnike čeka utakmica sezone, a riječ je naravno o gostovanju kod Manchester Cityja na Etihadu.

Upravo ta utakmica će skoro pa sigurno odlučiti ko će biti novi prvak Engleske, a obzirom na razvog situacije, Manchester City je sada u dosta boljoj poziciji.

Užasne vijesti dobio je trener Arsenala, Mikela Arteta, a radi se o vijestima vezanim za WIlliama Salibu koji će propustiti najvažniju utakmicu sezone.

Kako prenose engleski mediji, Saliba se neće oporaviti na vrijeme kako bi konkurisao za utakmicu koja će biti odigrana na Etihadu.

Veliki je to udarac za Mikela Artetu jer je Saliba ove sezone igrao sjajno i jedan je od lidera ekipe Arsenala posebno kada je riječ o zadnjoj liniji.

Osim toga, Rob Holding koji mijenja Salibu, nije igrao baš najbolje u posljednje dvije utakmice i nikako ne daje nadu da bi mogao odigrati dobar susret na Etihadu.

"Dobro napreduje, nadamo se da će biti ubrzo spreman, ali ne mogu reći ništa više", rekao je zagonetno Mikel Arteta na pitanje o Salibi.

Van terena na utakmici protiv West Hama bio je i Zinchenko koji se oporavio od povrede i nastupit će već protiv Southamptona ovog vikenda.

Ostaje da vidimo da li će medicinski tim Arsenala moći napraviti neko čudo i pripremiti Salibu za nastup na gostovanju kod Manchester Cityja naredne sedmice.