Arteta: Šokiran sam, nisam to očekivao

asd
Apsolutno smo zaslužili da izgubimo, rekao je Arteta

Prvi strateg Arsenala Mikel Arteta poslije poraza (0:3) od Liverpula u 30. kolu Premier lige izjavio je da nije očekivao takvo izdanje svoje ekipe.

- Apsolutno smo zaslužili da izgubimo, rekao je Arteta, te dodao:

- Bili su bolji u svakom segmentu i zaslužili su pobjedu tim rezultatom, možda čak i većim. Prihvaćam odgovornost za način na koji smo igrali. Moja je krivica... Moram pripremiti ekipu da izgleda drugačije u nastavku, nego što je to bio slučaj protiv Liverpula. Trenutno sam šokiran. Nisam to očekivao zbog načina na koji je ekipa radila i trenirala prethodnih dana. Bio je to izazov, a izazov donosi nove prilike. Ako imaš hrabrosti i predstavljaš klub kakav je Arsenal, moraš se uspraviti i prihvatiti sve to, zaključio je menadžer Topnika.

Liverpul je nakon subotnjeg trijumfa Mančester sitija protiv Lestera i matematički izgubio svaku šansu za obranu titule, ali mu je kiks Čelsija  protiv VBA odškrinuo vrata borbi za top četiri poziciju. Nakon 14. pobjede u sezoni Liverpul na petom mjestu ima 49 bodova, samo dva manje od Čelsija. Arsenal je na devetom mjestu sa 42. boda, četiri manje i dvije utakmice više od Evertona.

U narednom kolu (10. aprila) Liverpul će dočekati Aston Vilu, a Arsenal dan kasnije gostuje kod Šefild junajteda.