Arthur poručio da je sretan što je došao u Juventus, a onda "bocnuo" Messija

.
Arthur Melo danas je zvanično predstavljen u Juventusu u koji je ovog ljeta stigao iz Barcelone.

 

Juventus i Barcelona su na kraju sezone napravili razmjenu igrača u kojoj je Pjanić otišao put katalonskog kluba, dok je u suprotnom pravcu stigao Brazilac. On je potpisao ugovor na pet godina i očekuje se da bude veliko pojačanje.

 

Arthur se nije na baš lijep način rastao s Kataloncima s obzirom da je više od mjesec dana odbijao da igra za ovaj klub. Jedva je čekao kraj sezone i brže bolje je stigao u Torino.

 

On već neko vrijeme trenira s Juventusom, ali je tek danas zvanično predstavljen. Zanimljivo je da je zadužio broj pet kojeg je prethodnih sezona nosio upravo Pjanić.

 

Na predstavljanju je poručio da je veoma sretan što je stigao u Staru damu, a mnogi smatraju da je i "bocnuo" Lionela Messija jer je rekao da je ispunjenje sna što će moći igrati s Cristianom Ronaldom.

 

"Ovo je za mene važan dan. Hvala mojoj porodici, menadžerima, Paraticiju i svima koji su mi poželjeli dobrodošlicu. Imam privilegiju da igram s velikim igračima, ali za mene je ispunjenje sna što mogu igrati s Ronaldom. Juventus me lako uvjerio da dođem i sretan sam što sam tu", poručio je Arthur.

Izvor: