Asmir Begović je prvi na listi na kojoj niko ne želi biti

Španski golman David de Gea našao se na velikom udaru navijača Manchester Uniteda nakon što je napravio nevjerovatnu grešku na meču protiv Evertona.

Crveni đavoli su doživjeli težak poraz u gostima protiv Evertona sa 4:0, a De Gea je napravio nevjerovatnu grešku kada je poklonio gol protivničkom timu.

Zbog ove greške našao se na udaru žestokih kritika navijača Uniteda koji su bijesni na svoje igrače zbog očajne igre na Goodisonu i jednom od najtežih poraza u ovoj sezoni.

Međutim, engleski mediji danas su objavili statistiku golmana koji su direktni krivci za primljene golove svog tima, a sigurno da navijače Uniteda može smiriti činjenica da je De Gea tek na šesto mjestu ove liste.

Ipak, ova lista će sigurno razočarati bh. golmana Asmira Begovića kojem ove sezone u Bournemouthu jednostavno ništa ne ide kako je planirao. Prvo je izgubio mjesto prvog golmana, a kada se vratio na gol nije baš briljirao.

Begović je trenutno prvi na listi golmana koji su direktni krivci za golove svog tima, a bh. golman je skrivio pet golova. Iza njega drugi je Jordan Pickford iz Evertona sa četiri kobne pogreške.

Iznenađujuće da je treći Alisson Becker koji je krivac za tri primljena gola Liverpoola, te dijeli ovo mjesto sa Martinom Dubravkom i Berndom Lenom.

Iza njih potom idu David de Gea, Ben Hamer i Sergi Rico koji su krvici za dva primljena gola svojih ekipa. Ostali golmani su većinom krivi za jedan gol što je veoma dobra statistika.

Dani Asmira Begovića u Bournemouthu su odbrojani

Barem tako tvrde engleski mediji koji su uvjereni kako će bh. čuvar mreže tokom ljeta napustiti redove engleskog premierligaša, a već se znaju i njegove potencijalne zamjene.

Menadžer Višnjica Eddie Howe razmatra mogućnost dovođenja dvojice golmana. To su Jack Butland iz Stokea i Nick Pope iz Burnleya, te jednog od njih želi načiniti prvim golmanom tima.

Takva činjenica Begoviću ne ostavlja nijednu drugu opciju osim odlaska. Ne želi 31-godišnji golman biti rezerva u ovom periodu karijere i izvjesno je da ćemo tokom ljeta vidjeti i njegov transfer.

Begović je već drugi put u ovoj godini izgubio mjesto prvog golmana Bournemoutha od 39-godišnjeg Poljaka Artura Boruca. Howe je tu odluku donio zbog loših nastupa bh. čuvara mreže, a interesantno je da bi poljski golman i naredne sezone mogao imati ulogu rezerve.

Iako njemu ugovor ističe na kraju ove sezone, sasvim solidni nastupi bi mu mogli donijeti dodatnu sezonu u ekipi, posebno zbog činjenice da ga menadžer Howe itekako cijeni.