Aubameyang se javio iz bolnice uoči meča Arsenala: Zaražen sam malarijom

Auba
Pierre-Emerick Aubameyang otkrio je da mu dijagnosticirana malarija nakon što je izostavljen iz tima Arsenala uoči večerašnjeg okršaja Evropske lige sa Slavijom iz Praga.

 

Gabonac je proteklog vikenda također propustio utakmicu Topnika u Premiershipu protiv Sheffield Uniteda (3:0), a klub je naknadno otkrio da se napadač bori s bolesti.

Ovaj 31-godišnjak se večeras još jednom našao van planova Mikela Artete, ali se javio na društvenim mrežama neposredno prije revanša u Češkoj kako bi objasnio svoje odsustvo.

Aubameyang je rekao da je obolio od malarije dok je igrao za Gabon tokom prošlomjesečne reprezentativne pauze te je objavio fotografiju sebe kako leži u bolničkom krevetu dok nastavlja oporavak.

"Hej, ljudi, hvala na svim porukama i pozivima. Nažalost, zarazio sam se malarijom dok sam bio s reprezentacijom u Gabonu prije nekoliko sedmica. Proveo sam nekoliko dana u bolnici ove sedmice, ali već se svaki dan osjećam puno bolje zahvaljujući sjajnim liječnicima koji su tako brzo otkrili i liječili virus. Nisam se osjećao dobro posljednjih nekoliko sedmica, ali vratit ću se još jači nego ikad prije! Gledat ću svoje saigrače sada, ogromna utakmica je za nas! Idemo Arsenal", napisao je kapiten Topnika na Instagramu.