Austrijanci u šoku: Još jedan veliki talenat izabrao Bosnu i Hercegovinu!

.

Fudbalske selekcije BiH nastavljaju da dobivaju pojačanja u dijaspori više nego iz domaćeg fudbala, ma koliko to zvučalo paradoksalno. 

Austrijski mediji su u nedjelju objavili vijest da je još jedan veliki talenat tamošnjeg fudbala odlučio da igra za Bosnu i Hercegovinu.

Adis Jašić, talentovani 20-godišnji desni bek, je odlučio da ubuduće igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, izvjestio je ugledni Krone.

Jašić je prošao sve omladinske selekcije Ausrije, nedavno je igrao i za U19 i U21 reprezentaciju te ova odluka dolazi kao iznenađenje.

Ovaj defanzivac je jedan od najboljih igrača Wolfsbergera i njegova trenutna vrijednost se procjenjuje na dva miliona eura.

O kakvom talentu se govori najbolje govori podatak da je iako je tek u februaru proslavio 20. rođendan već stigao upisati 43 nastupa u austrijskom prvenstvu.

Jašić je i ove sezone standaradan pošto je zaigrao na 23 utakmice u svim takmičenjima uz postignuta dva gola i upisane tri asistencije.

Preostaje da se vidi da li će nadareni bek odmah dobiti poziv od selektora Zmajeva, Faruka Hadžibegića ili će ga prvo na spisak uvrstiti selektor U21 selekcije, Igor Janković.

Mladi fudbaler Wolfsbergera je samo jedan u "dijasporaca" koji su u proteklom periodu odlučili za BiH. Nedavno je to uradio i Benjamin Tahirović iz Rome, dok je Dennis Huseinbašić iz Koelna za sada najtvrđi orah te i dalje nastupa za U21 selekciju Njemačke. 

BiH je već u Austriji pronašla dvojicu sjajnih fudbalera koji su članovi A reprezentacije. U pitanju su Amar Dedić i Jusuf Gazibegović.  

S obzirom da su prije nekoliko godina među Zmajeve "regrutovana" i dvojica "Šveđana" Dennis Hadžikadunić i Anel Ahemodhodžić ne treba isključiti da u budućnosti bh. defanzivnu liniju bude činila "austrijsko-švedska" kombinacija.