Autobus Real Madrida izazvao udes na ulicama Barcelone, domaćini žestoko reagovali

.
Sve je prošlo bez većih posljedica

 

Real Madrid je u El Clasicu savladao Barcelonu 2:1, a ovaj meč sasvim očekivano privukao je mnogo pažnje.

Uzbudljivo je bilo i uoči samog meča, a zanimljivo da je udes na uskim ulicama Barcelone napravio vozač autobousa Madriđana.

Navijači Barcele su bacali razne predmete prema autobusu, vikali na igrače ljutog rivala, što je očigledno stvorilo i nervozu vozaču.

Napravio je lošu procjenu pri skretanju, te zakačio drugi autobus, čini se onaj sa turistima koji su bili iznenađeni.

Nije to bio veći incident, ali su itekako osjetio dodir dva autobusa, no gosti iz Madrida se nisu zaustavili.

Navijači Barcelone  na ulicama su tada još više negodovali, a svi su bili iznenađeni, što pokazuje i video koji se pojavio na društvenim mrežama.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Ovaj incident nije poremetio igrače Reala na terenu. Barcelona je povela, ali Kraljevi su do kraja uspjeli do preokreta i nove važne pobjede (1:2).

Barcelona je dominirala u prvom poluvremenu ovog meča. Kraljevi se nisu vidjeli, zaustavljeni su i Vinicius i Bellingham, a Barca je od šestog minuta imala prednost od 1:0. Pogodio je Ilkay Gundogan.

U 68. minuti Real je stigao do izjednačenja. Nevjerovatni Jude Bellingham spektakularnim udarcem s 30 metara pogađa mrežu domaćeg tima za 1:1.

Nakon pogotka Reala domaći tim ponovo preuzima terensku nadmoć. Pokušavala je Barca doći do drugog gola, a Kraljevi su čekali šanse iz kontri.

Nije tu bilo neke velike žestine za jedan El Clasico, ali u nadoknadi meča Kraljevi su stigli do potpunog preokreta i pobjede u ovom meču.

Nakon ubačaja s desne strane lopta dolazi do Modrića, nije je dobro kontrolisao Hrvat, pa je došla do Bellinghama koji pogađa za 2:1 i pobjedu Real Madrida u velikom El Clasicu.

Real je tako pobjedom zadržao lidersku poziciju, dok je Barcelona četvrtoplasirana.