Azerbejdžan ponovo želi Roberta Prosinečkog

Filip Ozobić je bivši fudbaler Hajduka, koji je tokom svoje karijere lutao od Splita, preko Zadra, Slaven Belupa, Spartaka iz Moskve, a onda je 2016. otišao u Gabalu iz Azerbejdžana i njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom.

Sjajnim igrama u ovom klubu osigurao je transfer, u trenutno najbolji azerbejdžanski klub, Qarabag za koji je pve sezone odigrao 29 utakmica.

Dok je selektor Azerbejdžana bio Robert Prosinečki želi je Ozbiću ponuditi da igra za ovu reprezentaciju.

Ozbić koji mora čekati još dvije i po godine da bi dobio FIFA-ine papire kako bi mogao igrati za Azerbejdžan, kaže da bi rado prihvatio njihovu ponudu.

Sa Qarabagom sam potpisao na dvije plus jednu godinu. Ukoliko dođe do toga da dobijem poziv rado bi ga prihvatio. Azerbejdžanu ne ide baš najbolje. Razočarani su jer su ostali u Ligi D, Lige nacija. Kada je selektor bio Robert Prosinečki bilježili su dobre rezultate. Sada su od Kosova izgubili 4:0. Azerbejdžan ima potencijala, ali su bili razočarani nakon tog poraza od Kosova – kazao je Ozbić.

Azerbejdžan je bez selektora, a na klupi žele ponovo Roberta Prosinečkog.

Selektor je bio trener Qarabaga Gurban Gurbanov. Ipak, više nije na toj funkciji. U Savezu nisu imali strpljenja. Otišao je i ne znam šta se tačno dogodilo. On je htio Qarabagov stil igre prebaciti na reprezentaciju – istakao je Ozobić, a zatim se osvrnuo i na eventualni povratak Prosinečkog u Azerbejdžan.

Pročitao sam da ponovo žele Prosinečkog. Ne znam imaju li šanse za to. Ljudi koji vode Savez naći će najbolje rješenje.

Robert Prosinečki u karijeri je vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor, a bio je i pomoćnik Slavena Bilića u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske. Azerbejdžan je vodio od 2014. do 2017. godine, a pod njegovim vodstvom ova reprezentacija je bilježila najbolje rezultate u svojoj historiji. Početkom ove godine preuzeo je reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Izborio je plasman u Ligu A Lige nacija, kao prvoplasirani na tabeli ispred Austrije i Sjeverne Irske. Zmajeve je vodio 12 puta. Upisao je pet pobjeda, pet remija i samo dva poraza.