Bajern odbio bogatu ponudu Galatasaraja za Riberija, razlog je fantastičan

Nakon punih 12 godina Frank Riberi (Franck Ribery) će u junu napustiti Bajern i vjerovatno završiti impresivnu karijeru.

Prije nekoliko sedmica veliki Francuz objavio je da će na kraju sezone otići iz Bajerna, a priliku je pokušao iskoristiti turski velikan Galatasaraj. Turci su Riberiju ponudili ugovor na godinu i po i željeli su ga dovesti već ove zime, no od toga neće biti ništa. Bajern je odbio njihovu ponudu.

Naime, Bavarci su svjesni šta je 35-godišnji Francuz napravio za slavni njemački klub i žele mu na kraju sezone zahvaliti i napraviti dostojanstven oproštaj u posljednjoj utakmici sezone. Ovim se potezom Bajern pokazao kao zaista velik, gospodski klub koji je odbio zadnju priliku da zaradi na prodaji Riberija smatrajući da nije sve na prodaju. 

Galata je pokušala dogovoriti sastanak s Francuzom iduće sedmice, no od toga neće biti ništa. Riberi će karijeru završiti u ekipi za koju igra od 2007. i u čijem dresu je osvojio sve što se osvojiti moglo.

Riberi je za Bajern odigrao 409 utakmica i postigao 122 gola. U dresu bavarskog kluba osvojio je čak 21 trofej, od toga jednu Ligu prvaka.