Bale smatra da će Inter doživjeti nezapamćen fijasko večeras - ovo je njegovo predviđanje

.
Uvjeren da će City lako do pobjede

 

Gareth Bale bio je gost u jednoj emisiji posvećenoj finalu Lige prvaka, a tamo je odgovarao na razna pitanja, te je govorio o svojim bivšim saigračima. Nakon toga je dao ludu prognozu večerašnjeg finala.

Bale je svojevremeno bio najskuplji nogometaš na svijetu i prvi je koji je koštao 100 miliona eura, kada ga je Real Madrid kupio od Tottenhama.

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru sa reprezentacijom Walesa odlučio je da prestane s igranjem nogometa i sada se uglavnom zabavlja igrajući golf, ali naravno redovno prati sva nogometna dešavanja, te će biti u Istanbulu na finalu Lige prvaka između Intera i Manchester Cityja.

Predvidio je finale Lige prvaka, te je napisao rezultat 5:0 u korist Cityja. Na pitanje koji je najbolji igrač koji je osvojio Ligu prvaka odgovorio je: "Messi".

Potom ga je voditelj programa upitao da li bi partijao sa Neymarom ili Grealishom, na šta se nasmijao i odgovorio da ne bi, već bi se radije opuštao.

Dobio je zadatak da u tri riječi opiše svoje bivše saigrače i osvajače Zlatnih lopti Luku Modrića i Karima Benzemu.

"Modrić? Dobra osoba. Dakle, to su dvije riječi. Onda i... lopta".

"Benzema? Kul, staložen i...," "Bogat?", ubacio se voditelj, a Velšanin potom dodaje: "Da, sada bi se moglo reći bogat".

On smatra da su Mbappe i Haaland ti koji bi mogli da predvode sljedeću generaciju nogometaša, te je hvalio zvijezde Premier lige Grealisha, Rashforda i Fodena.

Potom je objasnio razliku između Reala i MLS-a.

“Očito je opuštenije. U Real Madridu, ako izgubite utakmicu, to je kao da je smak svijeta, osjećate se potišteno. U MLS-u na neki način prihvaćaju bolje poraze".

Bivši reprezentativac Velsa ima 33 godine i dojam je da je prerano okačio kopačke o klin. Osim za Real Madrid, on je igrao za Tottenham i Southampton, te na kraju karijere kratko i za Los Angeles FC.

Najveći trag je ostavio u Madridu pošto je s Realom osvojio tri ligaška naslova, Kup kralja i čak pet trofeja Lige prvaka.