Balotelli je 2013. godine mogao napraviti transfer karijere, a onda je šokirao sve odlaskom u Milan

Balotelli
Mario Balotelli je nekada bio velika nada evropskog fudbala i mnogi vjeruju da je mogao ostvariti daleko veću karijeru, ali zbog svog specifičnog karaktera to nije uspio.

Balotelli se još kao tinejdžer pojavio u ekipi Intera i pokazao je da se radi o veoma talentovanom igraču. Međutim, zbog svog ponašanja često je bio u sukobu s trenerima, a Inter ga je odlučio prodati na ljeto 2010. godine za 30 miliona eura ekipi Manchester Cityja.

Super Mario je itekako specifična osoba jer je dok je igrao za Inter na treninge dolazio u dresu Milana i govorio da taj klub voli od djetinjstva. Na kraju je Balotelli i zaigrao za Rossonere iako je imao priliku da potpiše za Juventus.

On je u razgovoru za italijanske medije otkrio da je početkom 2013. godine dogovorio sve s Juventusom, a onda je iznenađujuće završio u ekipi Milana.

"Nakon Manchester Cityja sve sam dogovorio s Juventusom i bio sam u mislima već u Torinu. No, onda sam čuo da me Adriano Galliani želi u Milanu i ostao sam u šoku. To je klub za koji navijam od malih nogu i odmah sam znao da želim u Milan. Tada su bili sedmi ili osmi na tabeli i bilo je pametnije da idem u Juventus, ali srce je izabralo Milan", priznao je Balotelli.