Banja Luka: Odličan nastup ekipe iz Velike Kladuše na turniru u malom nogometu

Mali nogomet
Na 45. po redu turniru u malom nogometu „Borik 2020“ koji se održavao u periodu od 12.12.2020. do 28.12.2020. godine u veteranskoj kategoriji 35+ nastupila je ekipa „Caffe bar Central“ iz Velike Kladuše koja je odličnim igrama oduševila sve na ovom turniru.

 

Zbog pandemije Corona virusa turnir se igrao bez publike ali sve utakmice su prenošene u live prijenosu. 

Ekipa iz Velike Kladuše zaustavljena je u polufinalu, u ravnopravnoj borbi izgubila je rezultatom 5:3 od ekipe veterana Borac 83 Bojan Milošević koju su predvodili iskusni bivši nogometaši Saša Kajkut i Vule Trivunović. Ono što je bitno naglasiti da je na turniru učestvovalo 16 ekipa i da je ekipa Caffe bar Central u veteranskoj kategoriji bila jedina ekipa iz Federacije BiH te da je ubilježila 4 pobjede i 1 poraz.

Za ekipu „Caffe bar Central“ nastupili su: Salem Karalić, Senad Šehić, Samir Šabić, Suad Durmić, Elvis Torić Čoki, Suad Velić, Nehrudin Arnaut, Danijel Opačić, Edin Ljubijankić, Amir Lević, Ernest Šabić i Senijad Ibričić koji na žalost nije mogao nastupiti u polufinalu što je bio veliki hendikep za ovu ekipu, dok je ekipu sa klupe predvodio Almin Feriz Amko.

Inače, ekipa iz Velike Kladuše nastupila je na više turnira u Hrvatskoj i BiH od kojih izdvajamo prvo mjesto u Delnicama, Sisku i Tržcu, a sljedeći turnir na kojem će nastupiti je u Mrkonjić Gradu koji počinje 22. januara ove godine.