On je prioritet: Barcelona će zbog jednog igrača odustati od dovođenja Neymara

Brazilski fudbaler Neymar ovog ljeta bio je u centru špekulacija oko povratka u Barcelonu, ali je na kraju pored svega ostao u PSG-u.

Barcelona je imala namjeru da vrati Neymara u svoje redove nakon što je Brazilac pokazao želju da napusti PSG. Neymar je shvatio da je prije dvije godine napravio grešku napuštanjem katalonskog kluba, ali na kraju Barca nije uspjela da ga vrati.

Iz Barcelone su priznali da će Neymara vjerovatno pokušati dovesti i narednog ljeta ukoliko PSG bude nešto otvoreniji za pregovore. No, sezona je poprilično duga i to se može još svašta izdešavati.

Ugledni Mundo Deportivo objavio je danas da u Barceloni već sada ozbiljno razmišljaju da odustanu od Neymara. Neočekivano se u prvom timu našao 16-godišnji Ansu Fati koji je sve oduševio svojim igrama i mnogi smatraju da sada nema potrebe da Barca dovodi Neymara, prenosi Sportsport.

Iako je Ansu Fati još uvijek tinejdžer ima velike predispozicije da postane standardni prvotimac Barce. Zbog toga u ovom klubu vjeruju da bi dovođenje Neymara usporio razvoj ovog mladog igrača koji je čini se u ovom trenutku bitniji od Neymara.

U prilog ide i činjenica da je Neymar iznevjerio sve u klubu kada je prije dvije godine otišao u PSG, a ubrzo nakon toga tužio je Barcelonu jer mu nije isplaćen novac za lojalnost u iznosu od 26 miliona eura.