Barcelona iznenadila sve novim dresom

Nogometni prvak Barcelona od utorka počinje prodavati dresove s kariranim uzorkom, koje će od jula nositi Lionel Messi i suigrači.

Barcelona će time prvi put u svojoj 120 godina dugoj povijesti ostati bez tradicionalnih plavih i crvenih pruga. Hrvatski nogometni savez i Barcelona za tehničkog sponzora imaju istog, američkog proizvođača sportske opreme.

U klubu tvrde da im za novi dizajn dresova uzor nije bila Hrvatska, koja je prije godinu dana osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i čiji je to prepoznatljivi znak od 1990. godine i osamostaljenja države, prenosi N1.

"Novi dizajn je inspiriran gradom Barcelonom, odnosno karakterističnim blokovima distrikta Eixample. On je dom nekih od najprepoznatljivijih građevina koje je dizajnirao veliki arhitekt Antoni Gaudi", navedeno je u Barceloninom priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Eixample je četvrt u središtu Barcelone nastala krajem 19. i početkom 20. stoljeća, a koja se sastoji od skupina zgrada objedinjenih u kvadrate. Ondje se nalazi i znamenita crkva Sagrada Familia.

Barcelona je od osnutka 1899. godine imala pruge na dresovima, a s tim tradicionalnim dizajnom završila je i ovu sezonu.

"Barcin dres za sezonu 2019./2020. zamijenit će tradicionalne plavo-crvene pruge kvadratićima, prvi put u svojoj povijesti", napomenuo je klub iz Katalonije, čime su potvrđena ranija nagađanja o ovom drastičnom zaokretu.

"Taj novi dres za domaće utakmice bit će pušten u javnu prodaju 4. lipnja (utorak) u svim trgovinama Barcelone te uobičajenim prodajnim mjestima diljem svijeta", navedeno je u priopćenju.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021. godine, od ljeta bi tako trebao igrati u plavo-crvenim "kvadratićima“. Na prednjem dijelu Rakitićeva dresa i dalje će bijelim slovima biti ispisano ime japanskog sponzora.

Barcelona će s tim novim dresovima u julu otputovati na pripreme u Japan. Ondje će, posredstvom svog sponzora, igrati na turniru protiv londonskog Chelsea te japanskog Vissel Kobea za kojeg nastupaju Andres Iniesta i David Villa, bivši igrači Barcelone.