Barcelona mora platiti Messiju još 39 miliona eura, Figo komentarom dolio "ulje na vatru"

messi
Nakon što je tokom vikenda otkrio detalje ugovora Lionela Messija s Barcom od 2017. do 2021. godine, koji iznosi 555.237.619 eura, španski list El Mundo danas je objavio da će Barcelona na kraju sezone Argentincu morati isplatiti dodatnih 39 miliona eura.


Prema El Mundu, ugovor argentinskog asa s Barcom obavezuje klub da 15. jula, dvije sedmice nakon isteka trenutnog ugovora, svom najboljem nogometašu plati još 38.964.977,5 eura.

Čak iako Messi, kojem ističe ugovor, do tada potpiše za drugi klub, Barça će se morati suočiti s posljednjom uplatom na temelju klauzule "lojalnosti" igrača prema klubu, nakon 17 godina koje je Leo proveo u redovima Blaugrane.

Messi i Barcelona već su najavili da će tužiti El Mundo zbog objavljivanja povjerljivih podataka, a vijest o astronomskom ugovoru šesterostrukog osvajača Zlatne lopte izazvala je i brojne reakcije na društvenim mrežama.

Među najistaknutijim je bila objava Portugalca Luisa Figa, nekadašnje vedete Barcelone i Real Madrida, koji je komentarom dolio "ulje na vatru".

"Mesijevi savjetnici zaslužuju statuu. Ova uprava Barcelone može se porediti ​​samo s Gaspartovom", napisao je Figo, aludiravši na predsjednički mandat Joana Gasparta u kojem je napravio niz loših poteza, uključujući prodaju portugalskog nogometaša Real Madridu, nakon čega je katalonski gigant zapao u veliku krizu.