Barcelona na krilima Grizmana nastavila potjeru za Atletikom

Barcelona
Vrlo važna tri boda za Katalonce u borbi za naslov prvaka

 

Fudbaleri Barcelona savladali su Viljareal u gostima rezultatom 1:2 i bodovno se poravnali s Realom na drugoj poziciji La Lige s utakmicom manje od najljućeg rivala. Lider Atletiko im sada bježi samo dva boda.

Ipak, nije sve krenulo dobro po Katalonce. Samjuel Čukvueze (Samuel Chukwueze) je u 26. minuti doveo "Žutu podmornicu" u vodstvo i činilo se da će Barcelona imati težak zadatak da osvoji bodove na neugodnom gostovanju.

Međutim, stigao je ekspresan odgovor Antoana Grizmana (Antoine Griezmann) koji je dvije minute kasnije poravnao rezultat, a u 35. pogodio za potpuni preokret.

Viljareal je u 65. minuti ostao s igračem manje kada je Manuel Trigeroš (Trigueros) isključen direktnim crvenim kartonom. To je olakšalo posao izabranicima Ronalda Kumana (Koeman) da do kraja sačuvaju vodstvo i upišu vrlo važna tri boda u borbi za naslov prvaka Španije.

Ovom pobjedom Barcelona se bodovno poravnala sa Realom na drugoj poziciji s utakmicom manje, a lider Atletiko sada im bježi samo dva boda što obećava veoma uzbudljiv finiš prvenstva.

Miralem Pjanić nije bio u rosteru za ovaj meč zbog povrede.