Barcelona nakon penala izborila finale Superkupa, Pjanić precizan sa bijele tačke

pjana
Pjanić u igru ušao na početku prvog produžetka i postigao gol u lutriji penala

Fudbaleri Barcelone plasirali su se u finale Superkupa Španije nakon što su boljim izvođenjem penala eliminisali Real Sosijedad.

Katalonci su poveli golom Frenkija de Jonga (Frenkie) u 39. minuti, a izjednačenje timu iz San Sebastijana donio je Mikel Ojarzabal (Oyarzabal) u 51. minuti meča.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa se otišlo u produžetke u kojima također nije bilo promjene rezultata. Na početku prvog produžetka u igru je ušao Miralem Pjanić koji je kasnije bio precizan sa bijele tačke u raspucavanju. 

Fudbaleri iz San Sebastijana u prve tri serije nisu realizovali udarac sa bijele tačke. Jon, Ojarzabal i Vilijan Žoze bili su neuspješni, što su Dembele i Pjanić iskoristili da stvore veliku prednost Barci. Nadu Sosijedadu vratili su precizni Merino i Grizman koji je šutirao preko gola. Ipak u petoj seriji Puig je bio precizan za pobjedu Barcelone. 

Protivnika u finalu tim Ronalda Kumana (Koeman) dobit će nakon što bude odigran meč Real Madrid - Atletik Bilbao koji je na rasporedu u četvrtak.