Barcelona ne može bez Messija: Evo i dokaza za to

Izgledalo je kao da će utakmica otvaranja nove sezone u La Ligi između Barcelone i Athletic Bilbaa završiti bez pogodaka međutim, trener Baska, Gaizka Garitano, u igru je u 88. minuti odlučio ubaciti prekaljenog napadača Aritza Aduriza.

Ušlo se u 89. minutu, domaćini su na San Mamesu probili lijevu stranu odbrane gostiju odakle je stigao ubačaj, a 38-godišnji stari lisac Aduriz škaricama fantastično matira Marc-Andrea Ter Stegena za pobjedu Bilbaa i turbulentan početak sezone za Blaugranu, prenosi Oslobođenje.ba.

Na ovoj utakmici nije bilo Lionela Messija zbog oporavka od povrede lista, a ovaj poraz odmah je pokrenuo lavinu reakcija i komentara, kako od struke i bivših fudbalera, tako i od strane publike. Može li Barca bez Messija?

Ako ćemo gledati utakmice koje su lani odigrali bez njega, brojke su prilično lako čitljive. U posljednjih šest utakmica bez argentinskog čarobnjaka, Katalonci nisu upisali niti jednu pobjedu.

Upisali su dva remija i čak četiri poraza. Krenulo je remijem u Milanu protiv Intera (1-1), da bi potom Levante bio bolji od njih na svom terenu. Sljedeći put izgubili su od Seville na Pizjuanu, a čak je i mala Huesca izvukla bod protiv Barcelone bez Messija. Lani su upisali još jedan poraz bez Argentinca, od Celte i to bez zabijenog gola (2-0), a sada su i u novu sezonu startali porazom bez zabijenog gola.

Bliži li se kraju avantura Ernestea Valverdea na Camp Nou?