Barcelona sigurna u Eibaru: Messi, Suarez i Griezmann na listi strijelaca

Barcelona je danas gostovala kod Eibara u 9. kolu španskog šampionata i upisala laganu pobjedu rezultatom 0:3.

Eibar je bio dosta opasniji i borbeniji u prvom poluvremenu, dok je u drugom opala motivacija domaćih fudbalera, pa Barca nije imala težak zadatak da privede meč kraju i upiše nova tri boda.

Nije se dugo čekalo na vodstvo gostiju. Lenglet je poslao dugu loptu prema Griezmannu, njegov čuvar se okliznuo, pa je francuski napadač istrčao pred gol domaćih i lagano završio jednostavnu akciju svog tima za 0:1.

Minimalnim vodstvom Barce se otišlo na odmor, da bi u 58. minuti gosti stigli i do drugog gola. Ovaj put je Griezmann bio asistent, a siguran egzekutor Lionel Messi.

Osam minuta kasnije Messi je u ulozi asistenta. Sjajnu akciju su odigrali gosti, a Messi nesebično uposlio Suareza koji je lagano pogodio za 0:3.

Tako se po prvi put na istoj utakmici u strijelce upisao napadački trojac Barce - Messi, Suarez, Griezmann - piše Sportsport.ba.

Barcelona je ovom pobjedom došla do ukupno 19 bodova i barem nakratko stigla do prve pozicije na tabeli. Real Madrid trenutno ima 18 bodova, a Granada 17, ali ove dvije ekipe imaju i utakmicu manje u odnosu na Barcelonu.

Eibar je ostao na 14. poziciji sa devet osvojenih bodova.