Barcelona želi Haalanda, ali ga je Raiola obećao ljutom rivalu Katalonaca

Haaland
Italijanski menadžer igra dvostruku igru

 

Španski velikani Barcelona i Real Madrid krenuli su u trku za najboljeg mladog strijelca Borussije iz Dortmunda Erlinga Haalanda. 

Norvežanin je u Dortmund stigao prije godinu dana za 20 miliona eura, a njemački klub će sigurno zaraditi ogroman novac ukoliko ga odluče prodati. Plan Milionera je da ga prodaju na ljeto 2022. godine, ali čini se da će do toga doći već na kraju ove sezone, budući da Haaland igra sjajno i da postoji želja za odlaskom. Norvežanin je ove sezone postigao 32 gola na 32 utakmice, prenosi srpskainfo.com. 

Kako piše Marca, Haaland je Madriđanima jasno stavio do znanja da želi dres Kraljevskog kluba. A u tome mu pomaže i menadžer, Mino Raiola, koji čini sve kako bi njegov klijent završio u Španiji.

Katalonski Sport objavio je da je novi predsjednik Barce, Joan Laporta, napravio prvi korak i da je kontaktirao Minu Raiolu u vezi mogućeg transfera Haalada, te da su obavili telefonski razgovor.

Barcelona želi da dovede Norvežanina, ali je problem cijena jer je sigurno da Dortmund neće pustiti ovog igrača za manje od 100 miliona eura.

 

Foto: Getty Images