Barkley novinarki: Inače ne tučem žene, ali tebe bih udario

Charles Barkley nikad nije previše pazio što govori, ni kao igrač ni kao televizijski analitičar i zvijezda emisije "Inside the NBA", pa u takvom ležernom pristupu ponekad pretjera i upadne u probleme.

Jednu takvu "šalu" na Twitteru je prepričala politička novinarka Alexi McCammond, koja ga je pitala kojeg predsjedničkog kandidata Demokratske stranke podržava, budući da je javno izražavao simpatije Peteu Buttigiegu i Devalu Patricku.

Njegov odgovor?

"Inače ne tučem žene, ali da ih tučem, tebe bih udario."

Nakon što mu je prigovorila na takvom odgovoru, Barkley joj je rekao da ne zna primiti šalu.

McCammond je rekla da se sve dogodilo "off the record" i da inače ne objavljuje takve razgovore, ali s ovim je odlučila otići na društvene mreže "jer nije u redu".

Nakon što je novinarka objavila njegovu "prijetnju", Barkley se ispričao:

"Moj komentar bio je neprikladan i neprihvatljiv. Bio je to pokušaj šale koja uopće nije bila smiješna. Nema opravdanja, ispričavam se", poručio je putem glasnogovornika svoje TV kuće.

Barkley je jedan od najboljih i najomiljenijih košarkaša svih vremena, u 14 godina NBA karijere igrao je za Philadelphiju, Phoenix i Houston, ali nikad nije osvojio naslov prvaka. Međutim, s ekipom emisije "Inside the NBA" dobio je tri sportska Emmyja.