Bayern ga jutros ponizio za sva vremena, mislili su da nije ni došao, a onda se pojavio video

.
Trenirao je, ali ne s ostatkom tima

 

Njemački mediji objavili su jutros da se Noussair Mazraoui nije pojavio na treningu Bayerna jer se njegov status u klubu još uvijek ne zna nakon što je javno dao podršku Palestini. No, Marokanac je stigao u trening centar kasnije od svih, ali snimak koji se pojavio na društvenim mrežama jasno pokazuje da stvari baš ne štimaju kako treba.

Mazraoui se našao na velikom udaru kritika javnosti u Njemačkoj jer je prije nekoliko dana osudio napade Izraela na Palestinu u kojim je poginuo veliki broj nedužnih ljudi, a među njima ima i dosta djece.

No, iako nije napisao ništa pogrešno njegova poruka naišla je na osude u Njemačkoj, a čak se i Bayern ogradio od svega toga s jasnom porukom da su oni na strani naroda u Izraelu.

Za Mazraouija čak traže da bude protjeran iz Njemačke, a da mu u Bayernu više neće biti kao ranije vidjelo se kada se Marokanac vratio u Minhen nakon reprezentativnih obaveza.

Mazraoui je sinoć održao sastanak s čelnicima Bayerna na kojem su obje strane istekle svoje argumente za ono što se dešava, a njemački mediji smatraju da će minhenski klub biti primoran da suspenduje Marokanca.

Naznake da je suspenzija jako blizu vidjeli smo jutros kada se Mazraoui nije pojavio na treningu Bayerna kada i svi njegovi saigrači.

Marokanac je došao dosta kasnije od ostalih kada je trening već bio skoro završen. U svlačionici se spremio za trening, a isti je odradio individualno uz jednog od članova stručnog štaba Bayerna.

Mazraoui nije bio ni blizu ostatka tima jutros, te je trenirao na odvojenom terenu kako ne bi bio u centru pažnje. No, kamere su ipak uspjele da ga snime dok se isčekuje odluka Bayerna oko njegovog statusa.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Navodno, izgovor Bayerna je da Mazraoui ima problema s povredom, ali mediji u Njemačkoj navode da je jasno da Bavarci ne žele nepotrebnu pažnju na treninzima i da je zbog toga Marokanac odvojen od ostatka ekipe.

O njegovom statusu će se raspravljati i danas, a Bild piše da bi se Bayern trebao oglasiti zvaničnim saopštenjem i otkriti da li će Mazraoui biti suspendovan ili će ostati na raspolaganju Thomasu Tuchelu za mečeve koji slijede.