Bayern ima plan kako do naslova prvaka Njemačke: Bayeru u januaru krade ponajboljeg igrača!

.
Stara dobra taktika

 

Novu godinu na prvom mjestu u Bundesligi dočekati će Bayer Leverkusen. Minhenski Bayern i branioc titule ne zaostaje puno, no čini se da ima plan kako da dodatno osakati rivala u zimskom prijelaznom roku.

Dvanaestog januara 2024. godine nastavit će s Bundesliga utakmicama 17. kola, a te mečeve će s prve pozicije čekati Bayer Leverkusen, tim koji je pravi hit ove sezone.

Apotekari imaju 42 boda na vrhu, četiri više uz meč više od minhenskog Bayerna, a uz sve to su i jedini neporaženi tim u Bundesligi u dosadašnjem dijelu sezone.

Ako tim s BayArene ovako nastavi, jasno je da je Bayern u velikim problemima kada je u pitanju osvajanje titule "milioniti put" zaredom, no čini se da u Bavarskoj imaju plan.

Naime, kako prenosi novinar Christian Falk, inače poznat po provjerenim insajderskim informacijama u Njemačkoj, u Minhenu smjeraju da dovedu jednog od najboljih igrača Bayer Leverkusena.

Jonathan Tah na Allianz Areni

Želja čelnika Bayerna, ali i trenera Thomasa Tuchela je stoper Jonathan Tah, čovjek koji je možda i najzaslužniji što je Bayer još uvijek neporažen i što sa samo 12 primljenih golova ima najbolju odbranu u ligi.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jeste do ta će sam igrač imati glavnu riječ, s obzirom na to da ima jako malu otkupnu klauzulu u ugovoru.

Bayernu sigurno neće predstavljati nikakav problem da plati odnosno ponudi 18 miliona eura za njegove usluge koliko stoji u ugovoru, a onda će na samom reprezentativcu Njemačke biti da li će otići u Minhen ili ostati u Leverkusenu.

Ne bi to bio prvi, a vjerovatno ni posljednji put da Bayern "krade" igrače rivalima u Njemačkoj i na taj način jača sebe, a njih slabi.

Klub iz najvećeg grada Bavarske poznat je po tome što u Njemačkoj "pokupi sve što valja" i onda ima dominaciju u ligi. Najbolje je to na svojoj koži osjetila Borussia Dortmund.