Bayernu se ovo nije desilo 10 godina, Salihamidžić u nevjerici zbog načina na koji su izgubili

*

Jedan od čelnih ljudi Bayerna Hasan Salihamidžić bio je vrlo nezadovoljan zbog poraza od Bayer Leverkusena, zbog kojeg je bavarski tim izgubio prvo mjesto na tabeli i sada je bod udaljen od Boruseije Dortmund.

Punih deset godina Bayerna nakon 25 odigranih kola nije prvi na tabeli, a s tim u vezi nakon utakmice protiv Bayer Leverkusena, koju su izgubili rezultatom 2:1, oglasio se i Salihamidžić koji je kritikovao igrače i njihov pristup utakmici.

Kako je rekao, uz činjenicu da su propustili veliki broj šansi, nije mu jasno kako su igrači Bayera nadtrčali njegove nogometaše, posebno jer su igrali u četvrtak svoj meč u Evropi.

"Ovakvo nešto se rijetko viđa. Promašili smo sve što smo mogli, a na kraju svega, nadtrčala nas je ekipa koja je u četvrtak igrala i utakmicu i pobijedila. Bili smo inferiorni u svakom aspektu igre", rekao je nezadovljni Salihamidžić.

Bavarci su trenutno na drugom mjestu na tabeli sa 52 osvojena boda, jedan manje od Borussije Dortmund, s kojom će igrati naredni meč nakon reprezentativne pauze.

Bayern je u ovoj sezoni odigrao ukupno 25 mečeva, a ostvarili su neočekivano malo pobjeda - 15, uz sedam remija i tri poraza. Ipak, ubjedljivo su najefikasniji tim u Bundesligi i u dosadašnjem toku prvenstva su postigli 72 pogotka.

U četvrtfinalu Lige prvaka ih očekuje duel protiv Manchester Cityja, a ukoliko prođu među četiri najbolje ekipe u Evropi, tamo će igrati protiv pobjednika duela između Real Madrida i Chelseaja.