Bećiragić: Teško mi neko može ovdje pričati o patriotizmu

232323
Selektor kao uvijek iskren i bez dlake na jeziku na press-konferenciji

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je slavila pobjedu protiv selekcije reprezentacije Mađarske sa 83:78. 

Nakon utakmice na press-konferenciji za medije obratili su se Adis Bećiragić i Sani Čampara. Selektor naše reprezentacije je bio posebno zadovoljan sa igrom naših košarkaša koji su večeras bez šest važnih igrača ostvarili pobjedu.

"Hvala svima za podršku i ovo je zaista bila velika noć za sve nas. imali smo dosta problema, ali eto na kraju smo uspjeli da slavimo. Mađarska je odlična ekipa sa odličnim trenerom, te je bila jako teška utakmica. Čestitam mojim igračima, borci su i to veliki, zahvaljujem se svima. Znali smo dobro šta nas čeka i šta treba da radimo. To smo spremali tri dana, znali smo da će biti period pada u igri. Ono što je dobro možda jeste da se to desilo u trećoj četvrtini, a ne u posljednjoj. Posljednjih pet minuta nije bilo taktike, a samo je tu bilo srce, iskustvo i želja igrača. Zadovoljni smo kako smo uradili. Roberson je trebao uraditi dio koji je večeras odradio Sani. Zadovoljni smo, pobjeda je na kraju najbitnija", započeo je Bećiragić pa dodao: 

"Niko ne smije svojatati ovu reprezentaciju. Ja sam nosio pušku 1993. godine i igrao za reprezentaciju poslije toga. Ovdje sam došao u sovj grad da pomognem ovim momcima. Kada voliš svoju državu ne pitaš koliko to košta. Preuzeo sam reprezentaciju kada niko nije htio, a to je tri dana pred utakmicu. Kada voliš zemlju, to nije bitno, tada samo dođeš i pomogneš koliko možeš."