Beckham je dugo šutio o tome, ali je konačno odgovorio na pitanje ko je najveći svih vremena

.
Rasprava koja traje decenijama

 

Cristiana Ronalda i Lionela Messija njihovi navijači nazivaju najboljim nogometašima svoje generacije nakon što su gotovo dvije decenije dominiriali evropskim nogometom.

Njih dvojica su u svojim karijerama osvojili više timskih i pojedinačnih trofeja, postavši dva najnagrađivanija igrača sa pet, odnosno sedam zlatnih lopti. Messija mnogi smatraju boljim i na kraju krajeva najvećim svih vremena, a Argentinac se tom statusu približio uveliko krajem prošle godine kada je s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Za razliku od Messija, Ronaldo nikada nije bio svjetski prvak, ali ima titulu evropskog prvaka s reprezentacijom Portugala.

Rasprava o tome ko je bolji između njih dvojice traje više od decenije, a sada je legendarni David Beckham dao odgovor na to pitanje. Ako njega pitate, status najboljeg i najvećeg nogometaša svih vremena pripada zvijezdi PSG-a.

"To mora biti Messi", rekao je Beckham, dodavši: "Volim Lea iz mnogo različitih razloga. Volim ga jer je sjajan otac. Volim ga jer je sjajna ličnost, karakter. On je sjajna osoba".

“Ali mislim da je ono što svi vole kod njega način na koji igra igru. On igra igru sa strašću. On igra igru jednostavno slobodno na način na koji igra. To je dokazao na ovom Svjetskom prvenstvu. Mislim da je način na koji je igrao za svoj tim, za svoju zemlju, i osvojiti to Svjetsko prvenstvo bio nevjerovatan trenutak za njega. I volim gledati igrače poput njega", dodao je Beckham.

Beckham je igrao za Ronaldove bivše klubove kao što su Manchester United i Real Madrid, dok ga s Messijem veže PSG.

Mnogi poput Beckhama smatraju da je Messi najbolji nogometaš na svijetu, ali i da je najveći svih vremena iako će rasprave trajati cijelu vječnost, jer ipak ne treba da se zaborave pokojni Diego Maradona i Pele, kao dva simbola nogometne igre.

Beckham je imao jako veliku karijeru, obilježena je uglavnom trofejima u dresu Manchester Uniteda, a naravno osvajao ih je i u dresu Reala, PSG-a, te Los Angeles Galakyja, no bez ikakve dvojbe najbolje godine proveo je na Old Traffordu gdje se smatra jednom od najvećih legendi kluba.

Za raziku od Beckhama, koji je dugo već u penziji, 38-godišnji Ronaldo igra trenutno u Saudijskoj Arabiji za Al Nassr, dok tri godine mlađi Messi trese mreže u Francuskoj u dresu PSG-a. U nedjelju je zabio sjajan gol iz slobodnjaka za pobjedu PSG-a nad Lilleom (4:3) u derbiju Ligue 1.