Begić: Bajević neće raditi besplatno, 2019. godina je bila neuspješna

Rekao je (Dušan Bajević, novi selektor fudbalske reprezentacije BiH, op.a.) ”odredite, predložite uslove - slažem se sa svim”. Neće besplatno raditi. Sam će birati saradnike u stručnom štabu, istakao je ekskluzivno za Anadolu Agency Elvedin Begić, predsjednik N/FS BiH Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević neće raditi besplatno.

Zahvalio se Prosinečkom, kako je naglasio, ”na korektnosti tokom čitavog mandata na klupi reprezentacije BiH”.

”Bio je svjestan da je rezultat jedino mjerilo. Kada je došlo vrijeme za raskid ugovora bio je više nego korektan, i ovom prilikom mu se zahvaljujem na radu, ali i korektnosti tokom formalno-pravnog rastanka, koji je bio na nivou za poželjeti”.

Informaciju juče objavljenu u pojedinim medijima da će ”Bajević raditi besplatno na funkciji selektora BiH” odlučno je demantovao. Nazvao je i ”spinom”.

”Još nismo dogovorili uslove. Bajević je pokazao koliki je džentlmen i nije džaba još davno dobio nadimak Princ sa Neretve. Pokazao je da je dostojanstvo i ljudskost zadržao i do danas. U ovoj fazi nije želio razgovarati o bilo kakvim finansijskim uslovima. Rekao je ‘odredite, predložite uslove – slažem se sa svim’. Neće besplatno raditi. To bi bila degradacija Bajevića u svijetu sporta. Čvrsto vjerujem da je Savez u situaciji od prije sedam, osam godina, kada je nedostajalo novca, organizacione infrastrukture, da bi Bajević bio spreman dati doprinos na takav način. U današnjem vremenu niti ima potrebe da radi besplatno, niti je to, ponavljam, istinita informacija”, istakao je Begić, naglasivši da će Bajević sam birati saradnike u stručnom štabu, ”čije će imenovanje Izvršni odbor N/FS BiH samo potvrditi”.

Image

Potvrdio je i da će BiH polufinale baraža za plasman na EURO 2020 protiv Sjeverne Irske igrati 26. marta iduće godine na zeničkom stadionu ”Bilino polje”, gdje će biti domaćin i u eventualnom finalu pet dana kasnije.

”Nažalost, u BiH jedino stadion u Zenici odgovara ili približno ispunjava uslove za takav nivo utakmica”, rekao je Begić.

Kompletan ekskluzivni intervju sa Elvedinom Begićem, predsjednikom N/FS BiH Anadolu Agency (AA) objavit će sutra (subota, 28. decembra) u jutarnjim satima.