Begović oduševio javnost: Uključio se u humanitarnu akciju, jedini od 250 pozvanih fudbalera

.
Neki nisu ni otvorili poruke, drugi su samo pročitali bez odgovora, dok se Begović javio i poslao potpisane golmanske rukavice

Član Evertona i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović oduševio je javnost u Engleskoj. 

Naime, sportski portal "Give me Sport" poslao je poruku na profile više od 250 fudbalera u Premijer ligi, tražeći potpisane rekvizite za aukciju u humanitarne svrhe.

Poruke su poslane, između ostalih, Kristijanu Ronaldu (Cristiano), Mejsonu Mauntu (Mason Mount), Tijagu Silvi (Thiago), Džejmiju Vardiju (Jamie Vardy). Neki nisu ni otvorili poruke, drugi su samo pročitali bez odgovora, dok se Begović javio. On je poslao potpisane golmanske rukavice, što je izazvalo oduševljenje tamošnje javnosti, a portal "Give me Sport" se javno zahvalio bh. čuvaru mreže.

Ostali fudbaleri su kritikovani jer je opće poznato da mnogo vremena provode na društvenim mrežama i što nisu pokazali interesovanje za humanitarnu akciju.

Podsjećamo, Begović je od ljeta član Evertona u koji je stigao iz redova Burmuta. Za "A" reprezentaciju je zabilježio 71 nastup, a posljednji je bio u utakmici Lige nacija protiv Poljske (1:2) 7. septembra 2020. godine.