Benjamin Burić potpuno realno o šansama Zmajeva na Evropskom prvenstvu: Ne idemo tamo sa bijelom zastavom, ali...

.
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo.

 

Zmajevi nastavljaju naporno raditi i spremati se za ono što ih očekuje, a to su prije učešća na Evropskom prvenstvu pripremne utakmice sa Hrvatskom i Rusijom.

Pripremama Zmajeva se u međuvremenu priključio i Benjamin Burić.

"U svakom smislu uvijek jedva čekam da se priključim reprezentaciji, bio sam u stalnom kontaktu sa saigračima, pisali smo kako ide sa pripremama i tako dalje. Sezona u Bundesligi je malo duža nego inače, tako da sam došao u novoj godini pun elana i želje, što se odrazilo i na prva dva odrađena treninga. Sve izgleda super, imamo želju za rad i trud i pokazat ćemo zašto smo na Evropskom prvenstvu" rekao je Burić i osvrnuo se na utakmice sa Hrvatskom i Rusijom.

"To su nam pripreme za Španiju, Švedsku i Češku, dvije super ekipe za pripreme, da vidimo dokle smo došli s uigravanjem. Prvi dio je bio baziran na fizici, sad smo počeli lagano da se uigravamo, pa ćemo vidjeti dokle smo došli", ističe Burić.

Bh. golman dosta realno gleda na šanse Zmajeva na Evropskom prvenstvu.

"Španija i Švedska su top ekipe, dva tri levela iznad nas. Mi ćemo pokušati da se borimo protiv Češke, da ostvarimo tu pobjedu, pa ćemo vidjeti. Ne idemo tamo sa bijelom zastavom, nećemo se predati, borit ćemo se, ali Španija i Švedska su velesile u rukometu, tako da su apsolutni favoritii protiv nas", iskreno je rekao Burić.