Benković debitirao pa se ozlijedio: "Veliki je talent, valjda nije ozbiljno"

Filip Benković debitirao je u dresu Leicester Cityja nakon više od godinu i pol dana.

Hrvatski stoper zaigrao je od prve minute u pobjedi svoje momčadi u FA kupu protiv Wigana 2:0, ali je igru napustio u 67. minuti zbog ozljede koljena.

Trener Lisica Brendan Rodgers komentirao je nastup Hrvata te se osvrnuo na težinu njegove ozljede.

"Filipa je koljeno užasno boljelo pa ćemo vjerojatno obaviti dodatne preglede i vidjeti na čemu smo", kazao je Rodgers poslije utakmice pa se osvrnuo na igru 22-godišnjeg stopera do trenutka kada je morao napustiti igru:

"Znam dobro što Filip može i mislio sam da je spreman. Možete vidjeti njegovu kvalitetu kad ima loptu u nogama, zna promijeniti tijek igre. Mislio sam da se taman uživio u svoju igru na terenu, a onda se ozlijedio. Veliki je talent i nadam se da ozljeda koljena nije ozbiljna", dodao je. 

Dosad nije dobio pravu šansu u Leicesteru

Podsjetimo, Benković ove sezone dosad nije dobio šansu nakon što se ljetos vratio s jednogodišnje posudbe u Celticu, s kojim je postao osvajač škotske trostruke krune. U škotskom velikanu je bio standardan prvotimac, sakupio je 30 nastupa i postigao dva pogotka, ali u bivšem engleskom prvaku za popularnog Big Bena još uvijek nema mjesta.

Očekivalo se da će dobiti šansu pod trenerom Brendanom Rodgersom, koji ga je vodio i u Celticu, ali u Premiershipu nije ubilježio ni minute. Uz standardne Johnnyja Evansa i Caglara Soyuncua te iskusnog Wesa Morgana teško je bilo i za očekivati da će bivši dinamovac dobiti šansu, pogotovo jer se Leicester nalazi u samom vrhu i u borbi za titulu. 

Tražila ga nizozemska legenda koja vodi kultni engleski klub

Krajem prosinca u Engleskoj se pojavila vijest da Filipa Benkovića želi dovesti Philipp Cocu, trener kultnog engleskog kluba Derby Countyja. The Telegraph je pisao o posudbi do konca sezone uz mogućnost otkupa ugovora. 

Podsjetimo, Benković je u u škotskom velikanu proveo jednu sezonu na posudbi nakon što ga je Dinamo prodao Leicesteru za 14,5 milijuna eura 2018. godine, što ga i danas čini trećim najskupljim izlaznim transferom HNL-a.