Benzema nikada nije dobio ovakve kritike, a ocjenu za nastup u El Clasicu će pamtiti dok je živ

J
Barcelona je nadigrala Real Madrid u El Clasicu i tako napravila veliki korak ka tituli prvaka.

Bilo je 2:1, te Katalonci imaju 12 bodova prednosti i čini se da ih samo čudo može zaustaviti na putu ka tituli.

Brojne zvijezde Reala na žestokom su udaru medija, prije svega Karim Benzema i Luka Modrić.

U ranijim mečevima Benzema je često bio junak velikog derbija, no sada je razočarao. Navodi to i madridski AS koji nije štedio Francuza.

Benzema je ponovo bio nevidljiv. Ništa nije uradio. Ne prima loptu i ne može da nametne svoju igru u protivničkom šesnaestercu. Daleko je od briljantnje forme igrača koji je osvojio Zlatnu loptu“, piše AS.

AS nogometaše ocjenuje od 0 do 10, a Benzema je dobio 'nulu', što je zaista veliko poniženje.

Nakon El Clasica mnogo se priča i o suđenju, a u Realu smatraju da su oštećeni za poništeni pogodak.

Dosta prašine podigla je izjava Carla Ancelottija koji je poručio da s velikom sumnjom se vraćaju u Madrid zbog toga da li je njihov gol zaista trebao biti poništen.

"Odigrali smo dobru utakmicu i zaslužili smo da pobijedimo jer smo bili bolji. Već smo imali pobjedu i imamo veliku sumnju zbog poništenog gola. Vraćamo se u Madrid s tom sumnjom da li je naš gol trebao biti poništen. Rezultat ne pokazuje odraz stvarne situacije na terenu", rekao je, između ostalog, Ancelotti nakon utakmice.

Međutim, takva izjava uopšte se nije svidjela Kataloncima, a o tome je javno nakon meča pričao i Xavi.

Trener Barcelone bio je iznenađen kada je čuo šta je Ancelotti izjavio novinarima nakon El Clasica i odlučio je da mu odgovori.

"Iskreno, iznenađen sam komentarima Ancelottija o poništenom golu Reala. Ono je bio ofsajd bez ikakve rasprave i dileme. Da je gol Asensija bio regularan to ne bi bio pošten rezultat jer smo bili bolji večeras. Nakon što je Kessie postigao gol osjećao sam da je naša pobjeda poštena i zaslužena", poručio je Xavi.

Barcelona će braniti prednost iz prvog susreta kada je nedavno slavila na Santiago Bernabeuu sa 1:0, a i tada odlučujući pogodak za Katalonce postigao je Franck Kessie.