Benzema se nakon dva mjeseca vratio na Instagram i iznenadio radikalnim potezom

.

Francuski nogometaš Karim Benzema vratio je u funkciju svoj Instagram nalog koji je izbrisao krajem prošle godine, ali je prethodno odlučio izbrisati gotovo sve ranije publikacije.

Mnogi su kao razlog naveli oštre kritike na društvenim mrežama s kojima nije mogao da se nosi, jer je proglašen glavnim krivcem za slabe rezultate tima ove sezone, a posebno mu zamjeraju da je "nevidljiv" na velikim utakmicama.

Slabe predstave za Al-Ittihad su dovele do toga da ga navijači ismijavaju i da mu dodijele poseban nadimak "Ben Hazima".

Značenje ovog nadimka prevedenog sa arapskog jezika je "sin poraza".

Prije nego što je povratio svoj račun, Benzema je imao više od 76 miliona pratilaca, 2.000 publikacija (iz vremena u Real Madridu, sa francuskom reprezentacijom, u svom novom klubu i nekoliko publikacija svojih sponzora) i pratio je 137 naloga, među kojima su svi njegovi bivši saigrači u Real Madridu.

Međutim, jedna od prvih odluka koje je donio nakon povratka bila je da izbriše sve fotografije vezane za nogomet i ostavio je samo fotografiju na kojoj se pojavljuje sa Zlatnom loptom.

Također, ostavio je samo sedam publikacija i prestao je pratiti većinu naloga, osim njih sedam: GQ Middle East, Adidas, Bugatti, Al-Ittihad, Donatella Versace, Jean Paul Gaultier i Real Madrid.

Podsjetimo, Benzema se nije pojavio na početku priprema Al-Ittihada za nastavak sezone u Saudijskoj Arabiji, a trener Marcelo Gallardo potpuno ga je prekrižio s mini-turnira koji je čekao ekipu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i nije mu dozvolio prisustvo treninzima.

Iako se Francuz vratio treninzima, a čak se govorilo i o intervenciji Vlade Saudijske Arabije u cilju da se smire tenzije, trener Al Ittihada Marcelo Gallardo zatražio je od Benzeme da nastavi samostalno trenirati, ali nekadašnji as Reala je to odbio, a potom je ljutit, samoincijativno napustio trening i njegov status je još uvijek pod velikim znakom pitanja.