Bešić ima razloga za smijeh, izgleda da je našao novi klub

.
Muhamed Bešić bi u novoj sezoni mogao igrati u pravoj maloj koloniji formiranoj na obalama Egejskog mora.

Bešić je poslije sedam godina i definitivno napustio Everton. S Goodison parka odlazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor.

 

Odlazak iz Evertona za veznjaka koji je zbog neigranja izgubio status bh. reprezentativca vjerovatno znači i odlazak iz Engleska.

 

Novi klub u karijeri 28-godišnjaka mogao bi biti Goztepe, klub iz turske Superlige gdje već igra nekoliko fudbalera sa bh. pasošem.

 

Turski mediji pišu da su "žuto-crveni" već poslali prvu ponudu Bešiću, a navodi se da je naš fudbaler velika želja i trenera Unala Karamana.

 

Nakon što su ekipu napustili Diabate i Esiti nastalu prazninu u Goztepeu planiraju popuniti sa sada već bivšim igračem popularni Karamela.

 

Navodno i Bešić ne bi imao ništa protiv da se skrasi u Izmiru jer Goztepe ima paklenu publiku te visoke ambicije u novoj sezoni, a također mu se sviđa i život u Izmiru.

 

Marko Mihojević, Dženan Bureković i Dino Arslanagić su fudbaleri s bh. pasošem u ovom turskom klubu, a tu je i Adis Jahović, bivši fudbaler Željezničara, Sarajeva i Veleža.

 

Bešić je u Everton stigao 2014. godine poslije sjajnih partija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali njegova dugogodišnja avantura u Liverpoolu je bila daleko od uspješne.

 

Bh. veznjak je u nekoliko navrata teško povrijeđen, a obzirom na česte promjene trenera nikako nije uspjevao da se izbori za pravu šansu, u nekoliko navrata je bio na posudbama, tačnije u Middlesbroughu i Sheffield Unitedu.

 

Prije Goztepea Bešić se dovodio u vezu s prelaskom u Ferencvaros i Reading.Inače, za sedam godina na Ostrvu skupio je preko 120 nastupa. Da nije bilo povreda učinak bi sigurno bio i veći.