Bešić otkrio zašto se vratio u Middlesbrough (VIDEO)

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić danas je pojačao redove Middlesbrougha.

Ovo je njegov povratak u redove kluba sa Riverside stadiona nakon što je prethodnu polusezonu proveo upravo u Borou, te se od njega očekuje da donese stabilnost u veznom redu nekadašnjeg člana Premiershipa.

Bešić je u Middlesbrough došao na posudbu do kraja sezone, a u razgovoru za zvaničnu stranicu kluba rekao je kako je ovo bio jedini njegov izbor.

– Zadovoljan sam što sam se vratio, čekao sam dvije ili tri sedmice na ovo. Želio sam opet pojačati redove Middlesbrougha i jedva čekam da krenem sa utakmicama, rekao je Bešić i potom objasnio kako je došlo do transfera u Boro:

– Razgovarao sam sa mojim agentom i Tonyjem Pulisom i rekao sam im da ako budem napuštao Everton, otići ću u Boro. Drugi klubovi nisu imali šansi. Volim biti ovdje, volim trenera i navijače. Imali smo tri ili četiri veoma dobra mjeseca, nismo ostvarili plasman u Premiership, ali se nadam da ćemo uspjeti ove sezone. Lično mislim da ću biti bolji igrač jer kada sam došao prošli put nisam igrao gotovo dvije godine, a sada sam spreman. Ostalo je još 42 utakmice i od sutra počinje moja sezona.