Branković: Bez novca nema puta u Grčku

U Rukometnom klubu Borac m:tel čekaju reakciju nadležnih nakon što su tražili podršku kako bi nastupili u Kupu EHF. Banjalučani su tim povodom izdali saopštenje u kojem su naveli da je pod znakom pitanja putovanje u Atinu na prvi meč protiv Olympiakosa.

Situacija se dan nakon saopštenja nije promijenila, prenosi Oslobođenje.ba.

"Saopštenje kluba nije ničiji hir. Situacija je veoma ozbiljna i osjetili smo potrebu da upoznamo javnost sa problemima koje imamo pred start evropskog takmičenja. Gradske i republičke vlasti su nam puno pomogle i veoma smo zahvalni. Imali smo uvjeravanja sponzora da ćemo dio sredstava dobiti tokom avgusta, ali to se nije desilo. Članovima Upravnog odbora polako bojim se ponestaje entuzijazma u pokušaju da se izbore sa problemima. Situacija je takva da ukoliko ne dobijemo novac koji imamo na papiru, nećemo imati čim da krenemo put Grčke", rekao je Branković.

Rukometni klub Borac treba da završi licenciranje igrača za evropska takmičenja, koje košta oko 20.000 maraka. Trenutno najveći problem je sam put u Grčku. Uprava za indirektno oporezivanje je povukla sa računa kluba 14.000 maraka namijenjenih finansiranju puta.

"Uprava nikad nije bježala od svojih obaveza koje ima prema državi, ali je tajming bio najgori mogući po nas u momentu kad smo planirali putovanje. Obišli smo uspješne klubova iz regiona i zajednički zaključak kod svih je da vrhunskih rezultata ne može biti ukoliko bez država", rekao je Branković.

Prva utakmica Kupa EHF između Olimpijakosa i Borca zakazana je za 31. avgust.