Bh. košarkašica na engleskom jeziku otkazala dolazak, iz Saveza joj prijete suspenzijom

asd
Iznijela svoju istinu na društvenim mrežama.

Nikolina Zubac, po svemu sudeći neće biti u kadru za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se igrati u Sarajevu. Ona je otkazala dolazak na okupljanje, ali zanimljivo učinila je to na engleskom jeziku. Nakon svega dobila je najave suspenzije iz Saveza, a sada je na društvenim mrežema dala svoje vođenje situacije.

- Voljela bih da objasnim šta se zapravo dogodilo i zašto sam primorana bila da podnesem ostavku u nacionalni tim.  Radi se o mojoj šengenskoj vizi, koja je vrlo bitna za moj povratak iz Bosne u Češku. Zapravo još uvijek nemam vizu i kad sam dolazila ovdje imala sam jako velikih problema dva puta su me vraćali sa aerodroma (Sarajevo, Podgorica), da bih treći put imala sreće i uz papir iz Ministarstva spoljnih poslova Češke uspjela doći. 

Ljude iz reprezentacije sam obavijestila o mom problemu, da ako dođem ne bih mogla da se vratim ovdje i moj ugovor bi propao, na šta su oni imali samo odgovore i prijetnje kaznama. Jako loš postupak ljudi iz Saveza, nisu htjeli ni da čuju, ni da pokušaju da me razumiju, da nije do mene. Samo su počeli da prijete kao da sam ja kriva što ne mogu doći. Samim tim ja nisam imala drugo rješenje osim da dam ostavku u nacionalnom timu, na snagu odmah i na neodređeno vrijeme, objasnila je Zubac.

Jasno je da je šta je zubac htjela poručiti, mada bi se moglo reći da je i njena objava kao da je neko prevodio s nekog drugog jezika. "Ostavka u nacionalnom timu" i slične fraze čine se kao prevedene preko Google translatea.

Bez obzira ne njene razloge, Zubac ima pravo na odluku, a podijelila je prepisku sa vodstvom saveza u kojoj su iznijeli svoje viđenje stvari.

Image
ghf