Bh. rukometaš raskinuo ugovor sa Izraelcima, moguć povratak u Premijer ligu

marko pandžić
Marko Pandžić nije više član Hapoel Kiriyata

Naš rukometaš, Marko Pandžić, doživio je povredu ramena tokom utakmice protiv Hapoel Le Ziona, a nakon toga se i rastao sa svojim Hapoel Kiriyatom, budući da je pred play off ekipi potreban zdrav strani igrač.


- Potpisali smo sporazumni raskid ugovora. Doživio sam tu povredu, a sada ekipi predstoje jako bitne utakmice u borbi za play off i treba im hitno zdrav igrač. Izašao sam u susret klubu jer samo tri stranca mogu biti pod ugovorom, te su oni mogli naći zamjenu. Žao mi je, naravno, što je došlo do ovoga jer je iza mene jedna jako uspješna sezona. Klupski cilj je ostvaren, a to je opstanak drugu godinu uzastopna, što je veliki uspjeh, a sada oni imaju priliku i da ganjaju play off, rekao je za naš portal Marko Pandžić nakon rastanka sa Hapoelom u kojem je bio treći strijelac lige, dvije godine uzastopno najbolji strijelac ekipe i jedan od najboljih asistenata u ligi. 

On dodaje da je sada cilj što brži i kvalitetniji oporavak, te da je moguće čak i da se vrati u svoju Slaviju.

- Imao sam nekih poziva već zimus da odem iz Hapoela, ali sada mi je prvobitni cilj da se oporavim. Prve procjene su da će mi trebati najduže mjesec dana da ponovo budem u punom pogonu. Čak, postoji šansa i da se vratim u Slaviju, na obostrano zadovoljstvo. Razgovarali smo, pa vidjećemo.