Damir Džumhur u očajnoj formi: Bh. teniser ispao u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je danas u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju od Martona Fucsovicsa.

Džumhur ove sezone ne igra ni približno kao prethodne, a da još uvijek traži svoju formu vidjelo se u današnjem meču na ovaranju turnira u Dubaiju.

Bh. teniser jednostavno nije mogao da parira mađarskom igraču koji je lakše od očekivanog stigao do pobjede, piše SportSport.ba.

Fucsovics je odlično otvorio meč i u prvom setu je bio fantastičan s čime se Damir jednostavno nije mogao nositi. Džumhur je izdržao samo 21 minutu i prvom setu i osvoji svega jedan gem. Mađar je odličnom igrom diktirao tempo, te je na kraju sa 6:1 dobio prvi set.

U drugom setu Džumhur je bio dosta bolji i uspio je da se vrati u igru. Veliku borbu gledali smo u drugom setu u kojem se igralo set za set, a kod rezultata 5:5 Damir je bio blizu da uzme break, ali nije uspio, te je Fucsovics poveo sa 6:5.

Ipak, Džumhur je uspio da dođe do 6:6 na svoj servis, te se otišlo u tie-break. Bh. teniser je poveo sa 3:3, ali Mađar ekspresno preokreće na 4:3. Fucsovics je osvojio šest poena zaredom i poveo sa 6:3, ali je Džumi uspio da smanji na 6:5. No, na svoj servis Mađar osvaja poen za 7:5 i tako završava priču u ovom meču.

ATP Dubai, 1. kolo:

Džumhur - Fucsovics 0:2 (1:6, 6:7)