Bh. trio u šampionu Mađarske dobio veliko ime za trenera!

.
Prvak Mađarske u kojem nastupaju i tri bh. fudbalera dobio je novog trenera. Ferencvaros je preuzeo legendarni Dejan Stanković.

 

 

Eldar Ćivić, Amer Gojak i Muhamed Bešić dobili su novog trenera u Ferencvarošu, a to je legendarni srbijanski fudbaler, Dejan Stanković.

Ovaj 44-godišnji stručnjak posljednji je angažman imao u Sampdoriji koju je vodio na 32 utakmice od oktobra 2022. godine do juna 2023.

Prije toga vodio je Crvenu zvezdu na 130 mečeva, radio u UEFA-i, bio tim koordinator u Interu, te pomoćni trener u Udineseu i to Andreu Stramaccioniju na 41 meču.

Ambicije Ferencvaroša su jasne, a to je titula prvaka u Mađarskoj i proljeće u Evropi. Zna Deki kako osvajati titule, s obzirom na to da ih je tri osvojio sa Zvezdom, uz dva kupa Srbije.

Vratit će se Stanković sa svojim novim timom i u Srbiju, s obzirom na to da je jedan od rivala u grupi F Konferencijske lige i Čukarički.

Osim njega, tu je Fiorentina koja je bila u finalu ovog takmičenja minule sezone, te Genk s kojim će prvak Mađarske vjerovatno voditi bitku za drugu poziciju.

Podsjetimo, u ovom klubu je bio i kvartet Bosanaca, no Adnan Kovačević je ovog ljeta otišao u poljski Rakow s kojim će igrati Evropsku ligu. 

Nakon četiri odigrane utakmice u OTP Bank ligi, Ferencvaroš ima devet bodova, tri manje, ali i utakmicu manje od vodećeg Debrecena.

Ćivić igra standardno, Gojak malo manje, dok Bešića nema zbog povrede ligamenata i pitanje je kada će se vratiti na teren.