BiH - Slovenija: Počeo je važan meč, publika u Cazinu pravi spektakl na tribinama

sa

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20 sati u Cazinu dočekuje Sloveniju u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Duel u tekstualnom prijenosu možete pratiti na portalu Klix.ba.

6' - Slovenci brzim centrom prijete i postižu golove, a na drugoj strani Draganić nakon uigrane akcije smanjuje na 4:5.

5' - Herceg je postigao sjajan gol za 2:2 nakon što su sudije držale ruku za pasivnu igru. Nije imao pravo ni na jedno dodavanje više, ali je sjajno pogodio u padu.

3' - Četiri prva napada nisu donijela gol ni na jednoj strani. Prvi je Senjamin Burić pogodio u drugoj minuti, a onda su nakon brzog centra odgovorili Slovenci.

1' - Počeo je meč u Cazinu. Fantastična atmosfera na prepunim tribinama.

19:55 - U toku je izvođenje himni.

19:53 - Sudijski duo dolazi iz Poljske i to su Jakub Jerlecki i Maciej Labun. Delegat je Hrvat Siniša Rudić.

19:50 - Dvorana u Cazinu je prepuna! Reprezentacija BiH imat će veliku podršku vatrenih navijača, a prema našim informacijama, neće biti dovoljno sjedećih mjesta za broj navijača koji je stigao na utakmicu.

19:40 - Situacija na tabeli je sljedeća. BiH ima četiri boda nakon četiri kola, ali kako se bodovi na tabeli protiv posljednjeplasirane ekipe brišu, BiH na tabeli trećeplasiranih selekcija nema niti jednog boda jer je obje pobjede upisala protiv fenjeraša Kosova.

Tako nam za plasman na Evropsko prvenstvo najvjerovatnije treba samo jedan bod u naredne dvije utakmice protiv Slovenije ili Crne Gore. Jedna pobjeda nam garantuje nastup na Evropsko prvenstvo.

19:40 - Selektor Irfan Smajlagić odabrao je 16 igrača koji će konkurisati za večerašnji nastup.

Za BiH igraju: Milan Vukšić, Mirko Herceg, Senjamin Burić, Adi Mehmedćehajić, Marko Panić, Benjamin Burić, Mirsad Terzić, Admir Ahmetašević, Luka Perić, Nedim Hadžić, Dino Hamidović, Vlado Draganić, Marko Davidović, Mladen Bošković, Elmir Građan i Amir Muhović.

19:40 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos utakmice petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu između BiH i Slovenije. Susret se igra u Cazinu s početkom u 20:00.