Bijesni Mourinho urlao na sudiju: Zaslužili smo da pobijedimo Juventus

asd
Juventus je sinoć pobijedio Romu u derbiju osmog kola Serije A golom Keana iz 16. minute uprkos tome što je Vučica u 44. imala penal za izjednačenje koji je razbijesnio goste iz Rime i njihovog trenera Josea Mourinha.

Naime, Chiellini se okliznuo i poklonio loptu gostima, Abraham se sjurio prema golu, Danilo ga je zaustavio, a u nastavku akcije lopta je stigla do Mkhitaryana kojeg je srušio Szczesny.

Sudija Orsato je pokazao na bijelu tačku i nije priznao gol Romi koja je zabila iz gužve što je Mourinho popratio divljanjem i unošenjem u lice četvrtom sudiji.

Stvar je bila još gora po Romu budući da je Szczesny odbranio penal Veretoutu, a Mourinho je nakon utakmice emotivno govorio o porazu. "Nadam se da će neko iz Juventusa smoći hrabrosti i reći da smo bili mnogo bolji u ovoj utakmici. Često sam igrao na ovom stadionu i nezasluženo sam pobjeđivao. Sada smo apsolutno zaslužili da pobijedimo, a izgubili smo", rekao je Mourinho.

Igrači Rome su bili posebno ogorčeni na sudiju zbog toga što Romi nije priznao gol, nego je dosudio penal za Vučicu.

"Nisam vidio snimak šta se događalo pa neću komentarisati. Međutim, ostavimo to po strani. Hajde da pričamo o tome koliko su dobro igrali moji momci. Semafor pokazuje da smo izgubili, ali ja nemam riječi da iskažem koliko sam ponosan na ono što su prikazali na terenu", diplomatski je izjavio Mourinho iako je bilo sasvim jasno da je u trenutku dešavanja kompletne situacija očito bio nezadovoljan odlukom sudije.