Bild: Mbappe donio konačnu odluku o nastavku karijere, spreman je i na neočekivan potez

.
Njemački list Bild objavio je da je Kylian Mbappe donio konačnu odluku da se pridruži Real Madridu manje od šest mjeseci do isteka njegovog ugovora sa Paris Saint-Germainom.

Kraljevi žele da finaliziraju sporazum što je prije moguće, kako bi se izbjeglo ponavljanje sapunice iz 2022. godine. Međutim, barem do sada, Mbappe nije pokazao nikakve znakove da će donijeti svoju odluku u bliskoj budućnosti.

Nakon što je Foot Mercato ranije ovog mjeseca objavio da je Mbappe pristao da se pridruži Real Madridu, njemački Sportbild sada podržava ove informacije, navodeći da je francuski reprezentativac odlučio napustiti PSG kako bi iskoristio novu priliku koja mu se ukazala da pređe u Real.

Kako piše Bild, Mbappe je, zajedno sa svojom majkom Fayzom Lamari, donio definitivnu odluku da pređe u Madrid.

Štaviše, spreman je da smanji platu kako bi potpisao za Real Madrid i neočekivano bi pristao na primanja od 70 miliona eura godišnje, dok u PSG-u zarađuje čak 100 miliona eura.

Podsjetimo, Mbappe je uprkos naporima PSG-a da produži ugovor uvijek govorio, čak i u javnosti, da ne želi nastaviti saradnju i čini se da je kucnuo čas kada će obući dres najvećeg kluba na svijetu.