Bio je član Džekinog Cityja, igrao Evropu, a sada popravlja reflektore na stadionu

sport
Nekadašnji veliki talent Manchester Cityja Shay Logan danas ima neobičan posao, uz to što je još uvijek aktivan nogometaš u nižem rangu škotskog nogometa.

 

Logan (35) nekada je bio veliki talent Cityja. U manchesterskim Građanima prošao je omladinsku školu, a za ekipu je debitovao 2009. godine. Član ekipe bio je i dok je Edin Džeko igrao za City, a onda je prešao u Brentford.

Mijenjao je često klubove, a najveći trag ostavio je u škotskom velikanu Aberdeenu, gdje je proveo sedam godina i s klubom igrao u evropskim takmičenjima. Međutim, stvari nisu išle kako je planirao pa je posljednjih dana mnoge iznenadio novim poslom.

Iako je još uvijek aktivan nogometaš i nastupa za škotskog niželigaša Cove Rangers, Logan je mnoge iznenadio objavom na društvenim mrežama u kojoj otkriva kako je trenutno zadužen za funkcionisanje rasvjete na stadionu Pittodrie.

Riječ je o stadionu Aberdeena, na kojem je ostavio najveći trag tokom karijere. Nekada je igrao pod reflektorima na tom stadionu, a sada je zadužen za njihovu funkcionalnost. Upravo na tome se zasniva njegova objava na društvenim mrežama.

"Nastupam pod reflektorima i činim sve da ona funkcionišu", napisao je Shay Logan uz snimak iz zraka kojeg je sam napravio.

Popularnost na društvenim mrežama iskoristio je kako bi zatražio novi posao pa se tako Logan nada da će pronaći angažman u naftnoj industriji. Prethodno je vrijeme proveo kao i samostalni vodoinstalater, što govori o svestranosti ovog nekadašnjeg talentovanog defanzivca.

Iako se sa Džekom nikada nije našao zajedno na terenu, s kapitenom reprezentacije BiH zajedno je bio član Cityja pola godine u rasponu od januara 2011. do ljeta iste godine.

 

VIDEO