Ronald Koeman: Bio je penal i sve što želimo je da sudija donosi ispravne odluke

tre

Trener Barcelone nezadovoljan suđenjem

Barcelona je sinoć poražena u Madridu od Reala s 2:1 i time se udaljila od titule, mada još nije sve izgubljeno.

Loše je katalonski tim odigrao prvih 45 minuta, proigrao je tek u nastavku, no bilo je kasno. Ronald Koeman, trener Barcelone, najviše je razočaran sudijskim odlukama, a ponajviše situacijom kada je Mendy povukao za dres Braithwaitea duboko u šesnaestercu Reala, no suci su ostali nijemi.

"Ne želim reći da smo izgubili zbog sudije, jer kao što sam već rekao, nismo bili dovoljno dobri u prvom dijelu i ostavili smo protivniku puno prostora, ali postoje neka pitanja popu penala, što je bilo evidentno. Ne razumijem kako to nije vidio pomoćni sudija koji je bio udaljen 10 metara ili kako VAR nije reagovao. Sudija ne može sve vidjeti, ali postoji VAR koji mora da pomaže sudiji. Zaslužujemo da sudije donesu dobre odluke", rekao je Koeman.

Takođe, zasmetalo mu je što je sudija nakon svega na kraju meč produžio za samo četiri minute.

"Produžili su meč za četiri minute, a moglo je puno više, pa sam sudija je nekoliko minuta popravljao svoju opremu", dodaje Koeman.

Unatoč svemu, on je optimističan.

"Da, optimističan sam, pokazali smo da se borimo i izgubili smo protiv protivnika koji se također borio. Reagovat ćemo i boriti se do posljednje utakmice".