Bio jedini kandidat na izboru: Gianni Infantino ostaje predsjednik FIFA-e

infantino
Gianni Infantino ostat će i dalje na predsjedničkom mjestu FIFA-e nakon što je dobio povjerenje na kongresu koji je jutros održan, te će njegov novi mandat trajati do 2027. godine.

Međunardna fudbalska kuća zvanično je objavila da je Infantino ponovo dobio podršku i da će nastavljati obavljati funkciju predsjednika FIFA-e i u naredne četiri godine.

Infantino je bio jedini kandidat na izborima za predsjednika FIFA-e i na 73. konkresu koji se održao u Kigaliju u Ruandi dobio je ponovo podršku da ostane na čelu ove kuće.

Ovaj 52-godišnjak nije krio sreću što je dobio ponovo povjerenje da bude predsjednik FIFA-e, te je poručio da je za njega to nevjerovatna čast i privilegija.

"Biti predsjednik FIFA-e je nevjerovatna čast i privilegija. Ovo je velika odgovornost i baš sam dirnuti i ponizan zbog vaše podrške. Obećavam da ću nastaviti služiti FIFA-i, fudbalu u cijelom svijetu i svim članicama FIFA-e", rekao je Infantino nakon izbora.

U prethodnim godinama imao je i dosta kritika, a ponajviše zbog Mundijala u Kataru. No, Infantino je i za kritičare imao posebnu poruku.

"Onima koji me vole, a znam da vas mnogo ima, i onima koji me ne vole, a znam da ih ima malo želim reći da vas sve volim. Posebno danas", dodao je Infantino.

Infantino je prvi put za predsjednika FIFA-e izabran početkom 2016. godine, a novi mandat dobio je sredinom 2019. godine.