Bivša zvijezda Lakersa zaradila 115 miliona, a sada nema za alimentaciju

232323
Trevor Ariza, koji se povukao iz NBA lige 2022. godine, više ne može priuštiti da plaća raskošan način života i zalaže se za niže isplate alimentacije, navodi RadarOnline.

Ariza (37) prolazi kroz žestok razvod sa suprugom Bree Anderson, koja traži da izdržavanje djeteta bude dovoljno da održi otmjen život koji joj je pružio dok su bili u braku.

Bivši igrač Los Angeles Lakersa tvrdi da više nema prosječna mjesečna primanja i da živi od jednokratne, paušalne isplate od 418.000 dolara iz NBA, plus 4.000 dolara od imovine koju iznajmljuje.

Arizini mjesečni troškovi uključuju, ali nisu ograničeni na: 13.000 dolara za hipoteku, 13.000 dolara alimentacije za njegovog drugog sina, 14.000 dolara za nekoliko vozila i 19.000 za "druge" stvari.

"Ostale" stvari se sastoje od onoga što plaća svom ličnom asistentu, košarkaške treninge za svoju djecu, masaže, časove boksa, brige o sebi i 2.500 dolara svojoj djevojci.

Ariza se nada da će mu predodžba mjesečnih troškova sudiji pomoći da podmiri isplate alimentacije u mnogo manjem iznosu.

"U procesu sam smanjenja svojih mjesečnih troškova jer sam sada nezaposlen i ne mogu zadržati svoj prijašnji način života", napisao je Ariza za RadarOnline .

Ariza, koji tvrdi da je ove godine zaradio samo 61.000 dolara, ima nekoliko investicija i zaradio je preko 115 miliona dolara za skoro 20 godina profesionalnog igranja košarke.

Bivša supruga, s druge strane, želi da Arizina alimentacija bude dovoljna da joj nastavi pružati vilu, luksuzne automobile, privatno osoblje i još mnogo toga.

 

Foto : Twitter