Bivši italijanski veznjak: Conte je tražio vrhunskog igrača i zbog toga je želio Džeku

Nekadašnji italijanski veznjak Antonio di Gennaro koji sada radi kao stručni komentator na Rai Sportu komentarisao je Interov dosadašnji dio sezone.

Di Gennaro je mišljenja da Nerazzurri ulaze u težak period zbog zgusnutog rasporeda što će uzrokovati probleme za klub sa Giuseppe Meazze.

- Antonio Conte je želio više igrača. Želio je Edina Džeku prije Romelua Lukakua, ali želio ih je dovesti obojicu jer je znao da mu slijedi borba na više frontova, rekao je Di Gennaro i dodao:

- Inter ima dobru ekipu, ali je Conte očigledno tražio nekog vrhunskog igrača. Mnogo novca je potrošeno u prethodnom prelaznom roku.

Također Di Gennaro je istakao da se neki od fudbalera nisu uklopili u ekipu i da to predstavlja problem za ekipu Antonija Contea.

- Nerazzurri su doveli Valentina Lazara za 22 miliona eura, no on nije dobio šansu jer je Antonio Conte uspio da vrati u život Antonija Candrevu. Nekoliko igrača je povrijeđeno uključujući Alexisa Sancheza koji je odsutan duže vrijeme i njegova povreda bi bila hendikep za svaki tim, zaključio je Di Gennaro.