Bivši reprezentativac BiH: Prosinečki nije znao imena igračima, Baždarević se bojao svakog, Pape počeo da eskperimentiše

Haris Medunjanin
"Baždarević je molio mene da idem na turneju u Japan, a druge igrače nije smio ni da pita. I kod Prosinečkog je tako bilo, na turneji u SAD je vikao na igrače, a kad su došli oni iskusniji, onda se umirio", kaže 35-godišnji vezista

Haris Medunjanin, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, imao je šta da kaže na račun nekadašnjih selektora "zmajeva".

Medunjanin se od dresa nacionalnog tima oprostio 2018. godine, samo dva mjeseca nakon što je selektor postao Robert Prosinečki.

"Kada smo bili u Bugarskoj, Prosinečki mi je rekao da u prvoj utakmici neću igrati, ali da protiv Senegala hoću. Odgovorio sam da ga cijenim i da će biti kako on kaže. Međutim, protiv Bugarske sam dobio 20 minut i samo je vikao na mene. Odmah sam znao da neću igrati protiv Senegala od početka. Dobio sam pola sata i završio svoje u reprezentaciji", kaže 35-godišnji Medunjanin.

Pomenuo je i Safeta Sušića i Mehmeda Baždarevića.

"Sušić je došao na pripreme i rekao da već zna ko će da mu igra. Kakva je to poruka onima koji žele da mu se dokažu na treninzima? Baždareviću sam u lice rekao da se boji svakog. Molio je mene da idem na turneju u Japan, a druge igrače nije smio ni da pita. I kod Prosinečkog je tako bilo, na turneji u SAD je vikao na igrače, a kad su došli oni iskusniji, onda se umirio. Ma, makar polovini igrača nije znao ni imena, istakao je Medunjanin.

On je trenutno član američkog Sinsinatija, a u karijeri je igrao i u AZ Alkmaru, Sparti iz Roterdama, Valjadolidu, Makabiju iz Tel Aviva, Deportivu...

"U reprezentaciji je bilo ono "ajde da igramo". U BiH nema ničeg, gledali smo TV, a da i nismo znali ni ko igra, niti što igra. Otišli smo na Svjetsko prvenstvo jer smo  vjerovali u sebe i jer nas je Sušić pustio da igramo".

Pomenuo je i Tin-Svena Sušića, Safetovog bratanca.

"Uvijek ima nekih igrača koji moraju da igraju. Tako je bilo i kod nas. Sušić je počeo da eksperimentiše s Tinom i Sanjinom Prcićem, a onda mu je nekoliko nas iskusnijih savjetovalo da promijeni formaciju. On se naljutio i počeo da priča kako hoćemo da ga smijenimo. Uslijedio je poraz od Kipra i to je bio kraj", zaključio je Medunjanin.

Izvor: